[Testimoni] : Anak memilih makan atasi dengan Meal Shakes Shaklee..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah segala puji bagi Allah di atas segalanya. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah. ameen ya rabb!! Bulan Rejab sudah menjelma, sedar tidak sedar Ramadhan bakal menjelma tidak lama lagi. Bagi mereka di luar sana yang masih belum ganti puasa silalah berbuat demikian ;) Cerita ganti puasa ni, amat sesuai kiranya sahur tu di ambil dengan Set 3 Gems. Memang berbaloi-baloi...nak baca testimoni boleh klik sini. Tetapi, kali ini saya bukan nak cerita mengenai 3 Gems, tetapi nak cerita testimoni meal shakes. Sebut meal shakes mesti ibu-ibu yang paling suka sebab memang sinonim meal shakes dengan anak-anak. Walaupun sebenarnya meal shakes boleh je di ambil oleh orang dewasa. ;)

Ibu mana yang tidak risau jika anaknya memilih makan, saya pun macam tu juga. Ada 2 orang anak, ada 2  karektor. Si sulong agak memilih makan, kedua tu alhamdulillah semua dia makan. Cara saya atasi dengan masukkan sesudu kecil meal shakes ke dalam susu si abang tu. Alhamdulillah...memang minta makan je lepas tu, dan paling best part membuang..mesti tiap-tiap hari!! Begitu juga dengan testimoni puan Noor di bawah, berat abang dah dekat sama dengan berat adik, makan nasi pun hanya dua suap setiap hari. Apa tindakan puan Noor? Ye, berikan meal shakes kepada si abang...akhirnya barulah sedap mata memandang melihat si abang dah berat semakin bertambah. Boleh tengok gambar di bawah.

Ok, mari kita tengok apa fakta meal shakes ni?
Apa itu Meal Shakes?

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan serta sarat dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anak anda.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
-Bayi bermula 1 tahun ke atas
-Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak
-Perangsang kepada anak yang kurang selera makan
-Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
-Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
-Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
-Warga emas

Kelebihan Mealshakes adalah:

#meningkatkan tahap imuniti anak khususnya bagi yang kerap demam, batuk dan selsema
#membuka dan meningkatkan selera makan khususnya bagi anak-anak yang picky eater
#membantu mengatasi sembelit bagi anak-anak
#membantu mengatasi masalah asthma
#membekalkan zat dan nutrien lengkap yang diperlukan anak-anak bagi tumbesaran yang lebih sihat dan sempurna

Boleh hubungi saya ;)
Wardah Mustapa
SMS/Whatsapp : 0193305476

Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget