[Testimoni] Rita Rudaini ambil Vitalea Shaklee dan berikan Mealshakes kepada anak-anak ;)

Alhamdulillah, sampai juga kita di hari terakhir bulan Februari 2014. Salam Jumaat buat semua. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah...ameen ya rabb!! InsyaAllah hari ni nak kongsikan testimoni Rita Rudaini berikan mealshakes pada anak-anaknya dan beliau sendiri pun ambil Vitalea. Jemput baca dan jamu mata ;)



Ye, mealshakes memang sesuai diberikan kepada kanak-kanak 1 tahun ke atas. Nak tahu apa kelebihan mealshakes?
Kelebihan Mealshakes adalah:
- meningkatkan tahap imuniti anak khususnya bagi yang kerap demam, batuk dan selsema
- membuka dan meningkatkan selera makan khususnya bagi anak-anak yang picky eater
- membantu mengatasi sembelit bagi anak-anak
- membantu mengatasi masalah asthma
- membekalkan zat dan nutrien lengkap yang diperlukan anak-anak bagi tumbesaran yang lebih sihat dan sempurna

Jika kanak-kanak ada mealshakes sebagai multivitamin, orang dewas pula ada Vitalea.
Jom tengok apa pula kelebihan Vitalea ni?

Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee
Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten  eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

Siapa Memerlukan Multivitamin Vita-Lea?
- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Berminat? Boleh hubungi saya untuk pesanan dan pertanyaan.

Wardah Mustapa
SMS/Whatsapp : 0193305476

Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya

[Testimoni] Susu mencurah sejak ambil Set 3M Shaklee untuk si kembar tersayang!!

Alhamdulillah segala puji bagi Allah di atas segalanya. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah..ameen ya rabb!! Ok, saya nak kongsi testimoni ibu menyusukan anak kembar yang ambil Set 3M. Jemput baca keratan email di bawah ;)

Dah nama pun Set 3M, Make More Milk...ye set ini adalah salah satu usaha ibu untuk menambah susu badan. Tak sungguh tak melata...tak sungguh tak kata!! Menurut testimoni di atas, walaupun selepas menyusukan anak kembarnya, beliau masih boleh pam susu dan dapat 80-120ml...banyak tu, 4-5oz.

Sebagai ibu, jik anda bekerja..sila pam susu di waktu awal pagi..kerana waktu tu hormon prolaktin banyak untuk hasilkan susu badan!! Tambahan ketika awal pagi, bayi anda tidak kerap bangun menyusu, jadi ibu boleh ambil kesempatan ketika itu untuk mengepam.

Ye, sebagai tambahan jangan skip pam 3x sehari di pejabat ye ibu-ibu. InsyaAllah ianya akan membantu anda banyakkan lagi susu badan!! ;)

Jika anda perlukan konsultasi dan inginkan Set 3M ini, boleh hubungi saya
Wardah Mustapa
SMS/Whatsapp : 0193305476

Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya

[Testimoni] Kulit lebih halus dan bersih dengan Set Skincare Shaklee

Alhamdulillah...terima kasih ya Allah di atas segalanya. Semenjak dua menjak ni ramai pula yang bertanya tentang Set Kecantikan Shaklee pada saya, ada yang pm di facebook, email dan tak kurang yang whatsapp dan sms saya. Alhamdulillah, rasa nak cantik tu fitrah manusia. Selagi ianya tidak  mengubah ciptaan Allah silakan..betul tak? Allah pun sukakan benda yang cantik. Penting untuk kita menjaga kesihatan diri luar dan dalam. Bila badan cergas dan sihat nak beribadah pun jadi lebih senang dan tenang ye tak?

Ok, saya nak kongsikan lagi testimoni Set Kecantikan Shaklee ni,

Apa yang cik ini ambil?? Beliau ambil set penuh Set Skincare Shaklee iaitu ESP, Vit C, Vit E dan B Complex.
B Complex
- Membantu mendapatkan ton warna kulit sekata
- Membantu meningkatkan seri wajah
- Membantu mengurangkan stress
- Membantu mengurangkan masalah rambut beruban dan rambut gugur

Vitamin C
- Membantu mencantikkan kulit wajah
- Melambatkan penuaan
- Membantu menyekat pembentukan pogmen

Vitamin E

- Melambatkan penuaan
- Mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan
- Membantu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada serta otot peha


ESP
- Membantu menganjalkan kulit
- Membina sel-sel baru untuk gantikan sel-sel lama.

Lain-lain testimoni set kecantikan.

Nak tahu berapa lama set ini boleh tahan?
ESP - 2-3 bulan bergantung cara pengambilan
Vitamin C - 4-5 bulan
Vitamin E - 3 bulan
B Complex - 4 bulan
http://supplementforall.blogspot.com/2014/03/jana-pendapatan-dengan-shaklee.html

Jika anda nak dapatkan Set Skincare ini, boleh hubungi saya 

Wardah Mustapa
SMS/Whatsapp : 0193305476

Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya

[Testimoni] Period tidak menentu...tidak lagi dengan GLA Shaklee

Assalamualaikum..

Salam jumaat buat semua. Semoga hari ini lebih baik dari semalam. Semoga kehidupan kita sentiasa di dalam rahmat dan kasih sayang Allah..ameen ya rabb!!! Alhamdulillah, semalam saya dapat satu lagi berita baik...komen positif dari pelanggan yang dikasihi. Apa masalah adik ni? Period adik ni selalu tak menentu, kadang sampai sebulan dua tak datang period. Alhamdulillah, adik ni ambil GLA Complex. Selepas ambil 5 hari, period beliau datang!!! Alhamdulillah...semuanya dengan izin Allah!!

Jom baca testimoni beliau ;)

Jom kita baca antara kelebihan GLA Complex ni.
- anti oksidan yang berkesan
- membantu kulit jadi sihat dan berseri
- mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan dan kulit kering
- memperbaiki tekstur kulit
- seimbangkan hormon
- kitaran haid jadi teratur
- membantu proses kesuburan
- melangsing dan menghalang penambahan berat badan
- melambatkan menopause
- mengurangkan simptom pra haid
-membantu mengurangkan radang pada sendi
- membantu anak autisma dan hyperaktif

Bagi anda di luar sana, apa tunggu lagi...GLA juga elok untuk kulit, sakit lutut, wanita, malah lelaki pun boleh ambil.

Hubungi saya untuk pesanan dan pertanyaan
Wardah Mustapa
SMS/Whatsapp : 0193305476

Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya

[Testimoni] Set Skincare Shaklee...kulit semakin cerah selepas 2 bulan!!!

Alhamdulillah...segala puji bagi Allah di atas segalanya. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah..ameen ya rabb!! InsyaAllah hari ni nak kongsi testimoni pelanggan yang mengambil Set Skincare Shaklee ni. Yela, kecantikan dengan wanita memang sinonim. Betul tak?? Orang perempuan, sanggup tak keluar rumah kalau rasa muka tak siap..tetapi lelaki boleh je rileks-rileks heehe

Ok, jemput baca testimoni di bawah.

Cik Nasreeni memang tiada masalah jerawat, tetapi kulit kurang cerah dalam erti kata lain tak putih. Jadi, selama 2 bulan beliau ambil Set D, dan kemudian tambah ambil ESP. Keputusannya adalah seperti di dalam gambar...kulit semakin cerah...putih..malah bonusnya badan jadi lebih bertenaga ;)

 Nak tahu apa Set D tu?

Set ini terdiri daripada B-Complex, Vitamin C dan Vitamin E. Setiap vitamin ada peranan masing-masing, iaitu
B Complex
- Membantu mendapatkan ton warna kulit sekata
- Membantu meningkatkan seri wajah
- Membantu mengurangkan stress
- Membantu mengurangkan masalah rambut beruban dan rambut gugur

Vitamin C
- Membantu mencantikkan kulit wajah
- Melambatkan penuaan
- Membantu menyekat pembentukan pogmen

Vitamin E

- Melambatkan penuaan
- Mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan
- Membantu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada serta otot peha


Lain-lain testimoni set kecantikan.

Jika anda nak dapatkan Set Skincare ini, boleh hubungi saya 

Wardah Mustapa
SMS/Whatsapp : 0193305476

Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya

[Testimoni] Set Kurus Shaklee...dari 65kg ke 49kg...

Alhamdulillah...segala puji bagi Allah di atas segalanya. Terima kasih ya Allah. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah..ameen ya rabb!! Lama juga saya tak cerita testimoni...banyak testimoni sebenarnya cuma tiada kesempatan nak mencoret. InsyaAllah hari ni nak kongsi bersama testimoni set kurus Shaklee, set ni memang la popular...sebab ramai orang Malaysia sekarang dah ada kesedaran, ambil berat tentang masalah berat badan mereka.

Ok, jemput baca testimoni ni dulu.

Di atas merupakan testimoni Puan Faizah yang mengambil Lecithin + Alfalfa + Herblax. Penurunan sebanyak 16kg selama 6 bulan. Apa yang beliau buat untuk kurus selain makan suplimen?
- sit up 3x lepas bangun tidur
- ambil air masak sekurang-kurangnya 2 liter.
- kawal pemakanan harian

Ye, segalanya perlukan kesabaran dan ketabahan. Memang ada produk di luar sana yang menjanjikan kurus dalam masa 7 hari, 2 minggu dan sebagainya. Tetapi, adakah anda pasti ianya selamat?? Dengan suplimen Shaklee tiada keraguan bersarang di hati. Kerana Shaklee, Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Untuk kurus, perlu sedikit usaha...bersenam, kawal corak pemakanan kita, disiplin dan ketabahan hati. Jika orang lain dan saya boleh. Kenapa tidak kita??? ;)
http://supplementforall.blogspot.com/2014/03/jana-pendapatan-dengan-shaklee.html

Hubungi saya untuk pertanyaan dan konsultasi percuma
Wardah Mustapa
SMS/Whatsapp : 0193305476

Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya

Kesan Kekurangan Air Dalam Badan Kita


Bismillah...Salam Jumaat buat semua..minggu kedua di bulan Februari 2014. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah..ameen ya rabb!!

Antara pesanan yang paling popular akan saya pesan kepada pelanggan tersayang saya ialah...jangan lupa minum air masak banyak-banyak. Penting minum air masak 3 liter sehari untuk kesihatan kita!! Nak tahu apa kesan yang terjadi jika kita kurang minum air?

Kesan kekurangan air dalam badan
1. Lemah daya ingatan (ingatan jangka pendek).
2. Sukar membuat kiraan, walaupun yang mudah.
3. Sukar memberi tumpuan terhadap perkara yang
dilakukan terutamanya pada skrin komputer atau bahan bacaan bercetak.
4. Tekanan darah menurun.
5. Jumlah oksigen yang sampai ke otak berkurangan menyebabkan mudah rasa mengantuk.
6. Lesu pada waktu siang.
7. Sakit belakang.
8. Dehidrasi. Tubuh akan mengalami dehidrasi.
Dehidrasi ini menyebabkan cairan di otak akan menurun, pengangkutan oksigen yang seharusnya mengalir ke otak pun berkurang. Akibatnya, sel-sel otak menjadi tidak aktif dan berkembang.
9. Sakit kepala.
10. Memperlahankan kadar metabolisma badan.
11. Meningkatkan risiko kanser usus, kanser pundi kencing dan kanser payudara.
12. Sendi dan otot mengalami kekeringan cecair.
13. Menyukarkan penyingkiran bahan toksik.
14. Meningkatkan keinginan untuk makan.
15. Darah menjadi lebih pekat .
16. Mudah keliru.
17. Degupan jantung semakin meningkat.
18. Menjejaskan tindak balas kimia dalam badan.
19. Gangguan fungsi kognitif (kepandaian) otak. Jika kita kekurangan air putih, otak tidak mampu menjalankan fungsi normalnya lagi, terutama fungsi kognitif yang akhirnya membuat kita menjadi senang lupa dan kurang konsentrasi.
20. Mengganggu fungsi ginjal. Ini kerana air sangat penting untuk mencegah penyakit batu karang. Dengan cukupnya air dalam badan, maka komponen pembentukan batu karang menjadi lebih mudah luruh bersama air kencing.
21. Pelbagai gejala ringan dan berat akan timbul. Kekurangan air yang dialami oleh tubuh akan menyebabkan gejala ringan dan sedang seperti lelah, haus, batuk kering, badan panas, sakit kepala, air kencing pekat, denyut nadi cepat, hingga gejala berat seperti halusinasi dan kematian.
22. Mudah terkena infeksi kerana bakteria tidak mampu keluar akibat kurang minum, kita akan mengalami infeksi. Gejalanya seperti suhu badan yang sedikit meningkat, rasa ngilu terutamanya saat akhir buang air kecil, perasaan ingin buang air kecil yang tidak dapat ditahan-tahan, dan lain-lain.
23. Kulit menjadi kusam. Ini kerana kurang minum air menyebabkan aliran darah dalam kapilari di kulit juga tidak maksimal.

Persoalannya, berapa banyak air yang perlu diminum dalam sehari?

Ada beberapa formula untuk menentukan berapa banyak air yg perlu kita ambil dalam sehari:

1. Berat badan (dalam kg) dibahagikan dengan 30

(Contohnya, jika berat 60kg (60/30 = 2).
Bermakna, tubuh badan anda memerlukan sebanyak 2 liter air sehari)

2. Mengikut berat dan ketinggian seseorang

Berat badan normal – 3 liter sehari (8 gelas)
Lebihan berat badan – Setiap penambahan berat 10 kg, perlu minum 1.5 liter lebih air
Kurang berat badan – 3-4 liter sehari (8-11 gelas sehari)


Tak tahu anda dalam kategori mana? Kurang berat badan? Normal? Lebih berat badan? Obes? Sila rujuk graf di bawah sebagai rujukan.

Contoh:
Dengan ketinggian 160 cm, jadi berat ideal adalah antara 50kg - 63kg. (Kita ambil purata dalam 56.5 kg). Tetapi berat sekiranya berat adalah 78 kg. Bermakna terlebih 20kg. Mengikut note di atas, setiap pertambahan 10 kg kena tambah 1.5 liter. Ini bermakna:
3 liter + (1.5*2) = 6 liter!!

3. Bergantung kepada diet harian, amalan senaman dan persekitaran

Apa yang anda benar-benar perlukan adalah cecair yang cukup untuk menggantikan apa yang anda hilang setiap hari samada dalam bentuk peluh, urine, pernafasan, dan proses tubuh yang lain. Itu semua memerlukan 8 – 10 gelas setiap hari.

Jika anda banyak memakan makanan yang mengandungi jumlah air yang banyak seperti sayur-sayuran dan buah-buahan serta serat penuh yang padanya terdapat lebih kurang 4 cawan cecair, anda peprlu menambah sekurang-kurangnya 4 – 6 gelas lagi air

Jika anda tidak banyak menggunakan garam atau rempah ratus di dalam masakan anda, keperluan untuk minum air adalah lebih rendah. Sebaliknya, jika menambah pengambilan garam dan rempah ratus dalam makanan, anda perlu minum beberapa gelas air dalam sehari.

Perlukan konsultasi dan pertanyaan? Hubungi
Wardah
0193305476
PM Fb : SupplementForAll

[Testimoni]Set 3M Shaklee...memang berbaloi..

Alhamdulillah syukur kepada Allah di atas segalanya. Semoga segala urusan harian kita dipermudahkan oleh Allah.

Ok, kita baca lagi testimoni berkaitan Set 3M Shaklee. Jemput baca di bawah.

Meriahnya susu Puan Affnie!!!

Jika Puan Affnie boleh, saya boleh...anda juga tentu boleh. Tanamkan niat dan azam untuk susukan anak kita sehingga umurnya 2 tahun. Ye, itu yang sebaiknya!!! Sebagai ibu, kita mesti mahu yang terbaik untuk anak kita....jadi, yang terbaik itu tentulah susu ibu!!

Nak baca testimoni lain boleh klik sini.

Apa yang ada di dalam Set 3M Shaklee ni?

Nak tahu apa fungsi untuk setiap vitamin?

VITA-LEA IRON FORMULA
- Multivitamin yang lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.

[TAHUKAH ANDA]
Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel.
Maka, pengambilan vita-lea iron fortified ini membantu si anak membesar dengan baik.

B-COMPLEX
- Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
- Anti stress (sebagai penenang)
- Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
- Menukarkan makanan (glukosa) kepada tenaga
- Membantu ibu-ibu berfikiran positif sentiasa(mood baik..)... so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar.
- Pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
- Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

VITAMIN C
- Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu.
- Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan Vitamin C. Mungkin tak perlukan ubat demam.
- Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik
- Kulit juga jadi semakin bersih, cerah dan cantik.

ALFALFA
- Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu.
- Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu.
- Maka, susu ibu lebih lemak berkrim!
- Ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!)
- Bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).

ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)
- Memberi tenaga
- Membantu melancarkan penghasilan susu
- Penting untuk kelenjar dan tumbesaran
- Mencantikkan kulit si ibu
- Membantu kawal paras kolesterol
- Memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama
- Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran?
Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

OSTEMATRIX
- Kalsium Magnesium yang dilengkapi dengan Vitamin D dan lain-lain.
- Kalsium sangat penting bukan saja untuk ibu menyusu malah untuk semua wanita, kerana kita mudah mendapat osteoporosis apabila meningkat usia kelak.
- Bilangan kalsium dalam darah akan berkurangan apabila si ibu di datangi haid. Maka, bagi sesetengah ibu yang mendapati susunya merudum tatkala period, digalakkan untuk mengambil Cal-Mag seminggu sebelum dan sepanjang waktu period.

Berminat boleh hubungi saya.


Wardah



Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya.
 

6 Tips Kesihatan Menurut Islam

Assalamualaikum..

InsyaAllah hari ini saya nak kongsikan tips kesihatan menurut Islam. Jemput baca dan tak rugi jika kita amalkan bersama.


  1. Mengamal minum secawan air teh “0” setiap pagi boleh mengawal berat badan anda. Insya Allah jika anda yang mengamalkannya, berat badan anda akan berkurangan.
  2. Al-Quran juga ada mengajar kita menjaga kesihatan dengan membuat amalan seperti :-  Mandi pagi sebelum subuh atau  sekurang-kurang nya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak berkumpul. Kita boleh saksikan orang yang mengamalkan mandi pagi kebanyakan badan tidak gemuk.
  3. Rasulullah SAWmengamalkan minum segelas air sejuk setiap hari.Mujarabnya,Insya Allh jauh dari penyakit.
  4. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang-kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrain. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yang tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang berkenaan.
  5. Elakkan makan makanan darat bercampur degnan makanan laut. Seperti makan ikan bersama susu. Dikuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai di mana dalam badan ayam mengandungi ion (+) manakala dalam ikan mengandungi ion (-). Jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidak balas biokimia yang terhasil dan boleh merosakkan usus kita.
  6. Nabi muhammad S.A.W juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzime banyak terkandung di celah jari,iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur . (enzime sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)
 Kredit : Sumber.

Banyak lagi tips insyaAllah nanti saya akan kongsi. Apapun, ianya hanya panduan kita bersama. Kekadang sebagai manusia tips-tips begini penting juga ;)

Hubungi
Wardah
0193305476
wardahmustapa@gmail.com

[Testimoni] 4 hari ambil Set 3M..stok susu lebih 38oz..



Alhamdulillah segala puji bagi Allah di atas segalanya. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah. Ameen ya rabb!!

Bersiaran dari kampung sekarang ni..kat mana kampung saya? Teman ni orang Perak. Kebetulan minggu ni bekerja hanya 3 hari..jadi ambil cuti 3 hari dapatla cuti seminggu. InsyaAllah nak cerita pasal Set 3M ni..yela, bagi ibu yang menyusu Set 3M ni memang popular. Maksud 3M tu sendiri ialah Make More Milk.

Jemput baca testimoni di bawah ye.





Dari testimoni di atas baru ambil 4 hari dah dapat buat stok 38oz, tu tak termasuk stok di rumah pengasuh dan yang direct bf. Alhamdulillah..semua dengan izin Allah.

Ye, setiap anak yang dilahirkan itu memang ada rezeki untuknya. Ramai ibu yang risau...jangan risau...emosi yang tak stabil juga mempengaruhi pengeluaran susu badan ibu. Sangat penting untuk ibu mengambil makanan yang seimbang kerana nutrisi itu akan disalurkan melalui susu ibu. Bagi ibu yang bekerja, pastikan anda mengepam setiap 2-3 jam.

Jika anda mencari-cari makanan tambahan..Shaklee ada jawapannya.

Apa yang ada di dalam Set ini?



Macam mana vitamin ini membantu?

ESP - memberi tenaga yang berpanjangan kepada ibu. Disamping dapat memekatkan susu dan memberi kesan kenyang yang lama kepada bayi anda.

Vitalea - multivitamin yang lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.

BComplex - terkenal juga sebagai anti stress.

Ostematrix - sumber kalsium yang lengkap kepada ibu.

Vitamin C - meningkatkan antibodi ibu dan juga mencantikkan kulit ibu.

Alfalfa - milk booster.



Hubungi saya untuk pertanyaan dan konsultasi.
Wardah Mustapa
0193305476
wardahmustapa@gmail.com

Set Kurus Shaklee..Nak kurus? Nak menyusukan anak?



Cerita pasal kurus... ramai yang nak kurus dan angkat tangan..terutama untuk golongan yang memang berbadan besar. Saya pun mengambil Set Kurus bagi ibu yang menyusukan. Saya ambil ESP + Alfalfa + Lecithin. Alhamdulillah dengan pengambilan yang konsisten terasa perubahannya. Baju-baju lama dah muat, seluar dah muat. Alhamdulillah. ;)



Apa yang best pasal Set Kurus ni?

  • Kenapa protein? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Pengambilan Energizing Soy Protein mengalas perut anda dan membuatkan anda kurang berasa lapar.
  • Kenapa perlu Lecithin? Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak2 dan mencairkan kolestrol...Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak. Dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darahn dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita
  • Kenapa perlu detox? Detox adalah proses untuk mencuci usus daripada lendir di dinding usus. Detox penting supaya penyerapan nutrien lebih mudah berlaku. Alfalfa bukan sahaja berfungsi untuk mempercepatkan penghasilan susu, malah juga untuk detox.
http://supplementforall.blogspot.com/2014/03/jana-pendapatan-dengan-shaklee.html

Apa tunggu lagi?? Dapatkan konsultasi percuma dari saya.



Wardah
| 019-3305476 | wardahmustapa@gmail.com
http://supplementforall.blogspot.com/
https://www.facebook.com/SupplementForAll

Set Family Wellness Shaklee


Salam ya salam...apa khabar hari ni? Semoga kita sentiasa sihat dan berada di dalam rahmat dan kasih sayang Allah...ameen ya rabb!! Alhamdulillah nampaknya setiap hari dah semakin ramai sedar betapa pentingnya makanan tambahan kepada kehidupan harian kita. Bukan menidakkan rawatan klinik atau hospital tetapi makanan tambahan ini sebagai pelengkap diet harian kita. ;)

Terasa terpanggil nak cerita pasal Set Family Wellness Shaklee. Yela, ini entri pertama berkaitan set ini kerana sempena promosi Vitalea bulan Februari ni. Set Family Wellness Shaklee merupakan set makanan tambahan asas untuk kesihatan tubuh badan. Sesuai untuk semua peringkat umur dan sesiapa sahaja seperti mereka yang menjalani kehidupan aktif, mementingkan kesihatan, pelajar dan warga emas.

Set ini memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan Shaklee Family Wellness Set

1.  Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh

2.  Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga

3.  Menguatkan sistem imun anda

4.  Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.

Shaklee Family Wellness Set terdiri daripada 4 supplemen asas dan merupakan vitamin yang popular, iaitu ESP, Vitalea, Vitamin C dan B-Complex. Jom kita tengok peranan setiap vitamin ini.

ESP

-Membekalkan tenaga

-Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot

-Memperbaiki & Memelihara kesihatan sel-sel badan

Vitalea

-Pelengkap nutrisi diet seharian

-Meningkatkan kcerdasan mental dan ketahanan dari jangkitan

Membantu fungsi normal penghadapan dan selera makan

Vitamin C

-Anti-oksidan semulajadi

-Meningkatkan sistem imun badan

-Membentuk kolagen, mencantikkan kulit

B-Complex

-Menggalakkan kesihatan jantung, metabolisme tenaga dan replikasi DNA yang sihat

-Menukarkan makanan kepada tenaga

-Mengurangkan simptom kemurungan dan stress

Siapa pun anda, apa pun keperluan anda, Set Family Wellness Shaklee adalah set yang sesuai untuk semua.Anda boleh memilih untuk membuat tambahan vitamin mengikut keperluan and
  •         Jika anda IBU MENYUSU : Add-on Alfalfa dan Ostematrix
  •         Jika anda IBU HAMIL  :  Add-on Ostematrix dan Omega Guard
  •         Jika anda ada MASALAH KULIT  :  Add-on Vitamin E,GLA dan Zinc
  •         Jika anda IBU BERPANTANG  :  Add-on Zinc Complex

Berminat nak dapatkan set ini? Hubungi saya
Wardah
|019-3305476|wardahmustapa@gmail.com
http://supplementforall.blogspot.com/
https://www.facebook.com/messages/SupplementForAll

 

Vita-lea Shaklee Promosi Februari 2014

Alhamdulillah segala syukur kepada Allah di atas segalanya. Terima kasih ya Allah. Semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah..ameen ya rabb!!

Hari ni baru sempat nak kemaskini blog, biasala jika cuti masa memang untuk family. 2 hari berturut-turut bawa anak-anak keluar, cuba untuk gembirakan hati anak-anak syurga ;)
Ye, bulan februari ni promosi Vita-Lea...multivitamin terkenal Shaklee. Jom baca lebih lanjut mengenai Vita-Lea ni.

Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini. Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.

Sumber

Jom kita tengok pula apa kandungan Vitalea ni?

Fakta Vita-Lea Shaklee
- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada
   radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga


Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee
Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten  eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

Siapa Memerlukan Multivitamin Vita-Lea?
- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Berminat? Boleh hubungi saya untuk pesanan dan pertanyaan.

Wardah
|019-3305476|wardahmustapa@gmail.com
http://supplementforall.blogspot.com/
https://www.facebook.com/SupplementForAll



Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget