[Testimoni]Set Kurus Untuk Ibu Menyusu..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah syukur kepada Allah di atas segalanya. Semoga segala urusan kita dipermudahkan. Ameen ya rabb!!

Dah lama tak cerita pasal Set Kurus Shaklee ni. Yela, asyik cerita pasal Set 3M je kan? hehe bukan tak nak cerita...tapi banyak benda nak cerita, jadi kita cerita la satu-satu. Ni Pasal vivix tak cerita lagi ni, testimoni bertimbun dalam folder tu, tunggu masa je nak kongsi.

Benda baik elok dikongsi...yela, zaman sekarang ni semua orang ada hak untuk sihat. Bila badan sihat, hati senang dan tenang. Nak beribadah dan bekerja pun senang. Betul tak? Cuba, badan tak sihat...mood pun turun naik je, rasa nak makan je semua orang..betul tak? Cerita dari pengalaman juga ni hehe..

Ok, berbalik pasal Set Kurus Shaklee ni, hari ni nak kongsi satu testimoni, jemput baca di bawah.

Puan Norfatin ni masih menyusukan anak. Jadi, beliau ambil Set Kurus untuk ibu menyusu..Nak tahu apa yang beliau ambil?
- ESP
- Alfalfa
- Lecithin

Dalam masa 3 bulan, beliau turun sebanyak 1.5kg. Nampak sikit kan? Tapi, apa yang best?
- badan semakin ringan
- lebih sihat
- pakaian yang dulu ketat dah boleh pakai
- susu badan semakin pekat, sebab ambil ESP
- tiada lagi masalah keputihan
- sangat lawas, tiada masalah buang air besar

Makan 3 vitamin je kan?? Tapi, kesan pada badan amatlah banyak. Betul tak??

Sebenarnya untuk Set Kurus Shaklee ada 3 perkara penting.
  1. BAKAR
    Produk: LECITHIN/ OMEGA GUARD
    Fungsi: bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolestrol
  2. BUANG
    Produk: ALFALFA/HERB LAX
    Fungsi:membuang lemak, toksin dalam badan
  3. BINA
    Produk: CINCH/SOY PROTEIN
    Fungsi: bina otot, elak kulit menggelebeh
Langkah Pertama : DETOX
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit-birit kepada anak.

Langkah Kedua : MEMECAHKAN LEMAK
Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.

Langkah Ketiga : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN
Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.

Hubungi saya untuk konsultasi dan pertanyaan.


Wardah
|019-3305476|wardahmustapa@gmail.com
http://supplementforall.blogspot.com/



Peringatan bersama : Kita perlu berusaha untuk sihat. Disamping berusaha, perlu seiring dengan doa kepadaNya.
 

 

1 comment:

ummu khayla jual vitamin said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. tips tambah susu ibu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget