Khasiat ESP...khas untuk ibu mengandung..

Assalamualaikum..

Apa khabar semua pagi ni? Kat luar nampak mendung je...macam nak hujan. Takpe, tak kisah la hari mendung ke hujan ke...kerja dan tugas harian kita perlu dilakukan macam biasa. Betul tak? Siapa mengandung?  Sila angkat tangan..hehe

Ok, insyaAllah pagi ni nak cerita khasiat ESP untuk ibu yang mengandung. Macam biasa kita sudah tahu banyak khasiat ESP ni. Apakah kepentingan protein kepada si ibu dan bayi yang dikandung?
  1. Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi! Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN! Maka adalah penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi dari saat ibu tahu telah berbadan dua, bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.
  2. Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.
  3. Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.
sumber 

Sebenarnya, banyak sumber makanan berasaskan protein ni..sebagai contoh daging merah, ikan, kekacang, telor dan sebagainya. Selain tu, cara memasak juga selalunya menghapuskan khasiat yang terkandung dalam makanan kita. Ini kerana protein mudah rosak jika diproses dengan suhu yang tinggi. Jadi, penyelesaiannya adalah dengan mengambil ESP sebagai sumber protein anda.

Jadi, jangan segan-segan untuk hubungi saya mendapatkan konsultasi percuma. ;)

Wardah
| 019-3305476 | wardahmustapa@gmail.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget